„Olukord on ebastabiilne ning lisaks on tekkinud tõsisem probleem- järsk nafta hinna langus. Kui hind jääb sellele tasemele veel pooleks aastaks või aastaks, seisame silmitsi majanduse edasise langusega,“ vahendab Vedomosti Kudrini sõnu.

Kudrini hinnangul on järgmisel aastal Venemaale varuks tõsiseid katsumusi, sest riigieelarve tulud kahanevad. Lisaks ei ole rubla odavnemine kogu oma mõju tarbijahindadele ilmutanud ja inflatsioon saab järgmisel aastal olema ametlikust 6,4 protsendi tasemel prognoosist 1,5 protsendipunkti kõrgem.

„Selle tulemuseks on kõrged laenuintressid, kõrge riskitase paljudes majandusharudes, seda nii tööstuses kui teeninduses ja tõstatub ka laenude tagasimaksete probleem,“ rääkis Kudrin, lisades, et ka praegu ei ole olukord kiita, kuid on vähemalt stabiilne. „Kuid see võib halveneda,“ kinnitas ta.

Kudrini sõnutsi ei ole praegused kriisivastased meetmed piisavad. „Need võisid küll probleemide tipu kõrvaldada ja mängisid panganduses võtmerolli, kuid investeeringute ning elanike reaalsete sissetulekute vähenemine on väga suur,“ lisas ta.