"Esiteks me leiame, et meid pole sealt välja heidetud. Kui otsus võetakse vastu kõiki liidu siseseid reegleid rikkudes, siis ei saa otsus olla seaduslik," rääkis Tromp, kelle sõnul on tegemist konkurentide vahelise võitlusega.

"Ma ei taha ühtegi nime nimetada, aga on terve hulk firmasid, kes on samamoodi hädas lepingutega, hangete täitmisega ja on lepinguid pooleli jätnud, on osalenud vaidlustes, ning kui nüüd valida välja üks ohver, kes peaks olema see kõige mustem, siis mina ütlen, et see on ainult konkurentsivõitlus, muud midagi," sõnas Tromp.

Ettevõtte tegevust mõjutaks liidust välja heitmine eelkõige klientide kaudu. "Ega ta nüüd rohkem ei mõjuta, kui see, et kliendid loevad ka lehti, kuulavad raadiot, televisiooni ja küsivad, mis jama nüüd jälle lahti on ning eks see kindlasti mõjub negatiivselt," ütles Tromp.

"Aga ma arvan, et me saame sellest üle," lisas ta.

Tromp ütles, et ta ei väida, justkui oleks Facio Ehitus kõige puhtam firma. "Kuidas see Eesti vanasõna oli, et pada sõimab katelt ja ühed mustad mõlemad. Ma seda ei kavatse väita, et Facio Ehitus on niisugune firma, kus on kõik ideaalne ja mingisuguseid probleeme ei ole," sõnas ta.

"Kui probleemid on tekkinud, siis tuleks neid koos arutada. Kui need on teiste liidu liikmete suhtes olnud häirivad, siis tuleks istuda laua taha ja vaadata, mida annab teha ja kuidas lahendada. Seda kõike tehtud ei ole, lihtsalt on öeldud, et üks ongi see patune."

Tromp: seal kus palju raha, pole alati kõik puhas

Eile ja täna on ühe konkurendi, Nordeconi nimi jooksnud meediast läbi seoses kaitsepolitsei ja prokuratuuri läbiotsimistega. Tromp ütles, et kuigi Facio tee-ehitusega ei tegele, on selles valdkonnas probleeme varemgi üles kerkinud, nagu meediast teada. "Põhjamaades olid mõni aasta tagasi suured skandaalid, ja see on koht, kus liigub väga palju raha. Arvata, et seal, kus liigub väga palju raha, on väga puhas, oleks väga naiivne. Aga konkreetset asja ma muidugi ei oska kommenteerida."

Juhtum näitab Trompi sõnul samas jällegi, et sajaprotsendiliselt puhast firmasid ei ole. "Loomulikult peab olema eetiline ja püüdma selles suunas, et asjad ei oleks halvasti, aga et oleks päris nii, et kõik käivad valgetes kinnastes, mina küll ei julgeks väita, et nii oleks," sõnas ta.