Täna esitlesid Inbank ja Sanoma Balticule kuuluv auto24.ee laenuteenust, kus kasutatud auto ostmisel saab täita laenutaotluse autoportaali vahendusel ning Inbank lubab sellele vastust vähem kui minutiga.

Intressi suurus sõltub taotluse esitaja varasemast maksekäitumisest, teiste laenude olemasolust jms ning taotleja andmed kogutakse kokku erinevatest avalikest registritest. Laenusummat 300-st kuni 10 000 euroni ning laenuperiood on 6 kuud kuni 5 aastat.

Sobivuse korral lubab pank kanda raha üle ühe tööpäeva jooksul.

Kas Inbanki pakutav intress on soodne või kallis, sõltub panga asutaja ja nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul ikka sellest millega võrrelda - näiteks suurpankade liisingute võrreldes on see kulukam, kuid taotlemine võtab oluliselt vähem aega. Kui võrrelda neid Mogo autolaenuga, siis Mogo teeb pakkumise samuti kiirelt, kuid intress on krediidi kogukulu jääb juba ca 40% kanti. Nii paigutabki Inbank end täna Swedbanki ja Bigbanki auto väikelaenude pakkumise (aeganõudvamad, kuid sarnane intress) ning Mogo autolaenu (kiire ja kallis) vahepeale.

Auto24.ee omanikettevõtte Sanoma Baltics AS tegevjuhi Margus Tombergi sõnul ostetakse 90% kasutatud autodest just auto24.ee portaali kaudu ehk aastas toimub portaali vahendusel 115 000 tehingut.

"Autode müük ja ostmine on viimaste aastate jooksul märkimisväärselt muutunud, kuna varasemalt populaarsed autoturud on oma väärtuse tänaseks kaotanud ja sisuliselt toimub kogu ostuprotsess interneti kaudu," ütles Tomberg, kelle sõnul ostetakse kasutatud autosid ligi viis korda rohkem kui uusi sõidukeid.

Mais ostis Inbank ka tehnoloogiaettevõtte DeskRock OÜ, mis arendas välja taotluse esitamise ja selle kiire analüüsimise süsteemi, samuti saab Inbanki ja DeskRocki väljatöötatud lahenduse kaudu anda laenulepingule allkirja allkiri.ee portaali kaudu.

Inbank on välja kasvanud 2011. aastal loodud finantstehnoloogia startup-ettevõttest Cofi, mis tõi turule innovaatilise järelmaksu lahenduse. Aastatel 2011-2015 tõusis Cofi järelmaks turuliidriks ning tänane turuosa on neil 23% Tänaseks on Inbankil üle 250 partnerkaupmehe. Inbanki ja tema sidusettevõtete teenuseid kasutab Eestis üle 110 000 kliendi, näiteks on nende loodud lahendus Säästukaart+ ja ETK Finants.