Neljandat korda Eestis toimuval põlevkivisümpoosionil esitatakse üle 50 ettekande.

Sümpoosionil esinevad teiste seas nii Rahvusvahelise Energiaagentuuri säästva energiapoliitika ja –tehnoloogia direktor Didier Houssin ja Maailma Energeetikanõukogu aseesimees Euroopas Dr.-Ing. Leonhard Birnbaum ning makroökonoomika ekspert Hardo Pajula.
Erladi käsitlust leiavad ka Eesti Energia rahvusvahelised projektid.

Sümpoosioni üks peaesineja, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on Eesti maailmas juhtiv põlevkivi arendaja.

„Peale meie on hetkel veel vaid kaks riiki, kus põlevkivi ulatuslikult kasutatakse, kuid suurima nimivõimsusega põlevkivil töötav elektrijaam ning põlevkiviõli tehas asuvad Eestis. Samas on maailmas hulk riike, kus põlevkivivarud on märksa suuremad kui meil ning see maavara võib saada ka nende energiajulgeoleku nurgakiviks,“ ütles Parts.

Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ja Colorado School of Mines´i korraldatava sümpoosioni eesmärk on tekitada ja suurendada rahvusvahelist huvi põlevkivitööstuse vastu ning olla diskussiooni algatajaks ja sidemete loojaks erinevate huvigruppide vahel tööstusharu arendamisel.

Sümpoosionil osaleb 400 eksperti 30 riigist, teiste seas spetsialistid Hiinast, Ameerika Ühendriikidest, Brasiiliast, Jordaaniast, Venemaalt ja Türgist.