Hilcorpis on see saanud väikestviisi traditsiooniks. Omanikuks on miljardär Jeffrey Hildebrand. Viis aastat tagasi, kui Hilcorp saavutas oma eesmärgi ja kahekordistas nafta- ja gaasitoodangut, andis Hildebrand kõigile töötajaile valiku - kas 35 000 dollarit rahas või 50 000 eest uus auto. Sel aastal on üldine turg selges languses ning valdkonnas on palju pankrotte. Hilcorp suutis aga taas tootlust kaks korda kasvatada. See ulatub nüüd 150 000 barrelini päevas. Nii otsustas boss, et duubeldab ka viie aasta tagust boonust.

Ligi 1400 töötaja peale kulub nõnda üle 100 miljoni dollari. Täpsed summad sõltuvad siiski sellest, kui kaua on töötaja viie aasta kestel ettevõttes töötanud.

Hildebrand on 56-aastane ning on töötajate suhtes väha lahke, sest need on aidanud tal kokku ajada 5,9 miljardi suuruse varanduse. Pärast boonuste maksmist kukub see küll 5,8 miljardi peale. Võrreldes 2010. aasta boonuse maksmisega on tema vara väärtus kolmekordistunud.

Selline suurepärane kingitus on eriti oodatud alama astme töötajate poolt, kellele see tähendab praktiliselt aastapalga saamist „See on tõeline kingitus ning ma arvan, et ei mina ega keegi teine meie töötajatest ei mõtlegi anda endast tööl vähem kui 100%," ütles vastuvõtulauas töötav Amanda Thompsnon Fox 4 uudistesaatele.

Hilcorp on riigi suurim erakätes olev nafta- ja gaasifirma.

Hea lugeja, kas sinu tööandja maksab jõulupreemiat või peab sind kuidagi teistmoodi meeles?