Valitsus ei kaalu siiski uute tuumaelektrijaamade rajamist, vaid vanad reaktorid vahetatakse uute vastu välja, teatas Dagens Nyheter. Eelnõu järgi tühistatakse varasem keeld, mis keelustas tuumajaamade arendamise.
"Uusi reaktoreid tuleb ehitada Oskarshamni, Forsmarki ja Ringhalsi," ütles Rahvapartei liider Jan Björklund. "Tuumaenergeetikale pole riigipoolset toetust ja see peab toime tulema turumajanduse tingimustes. Praegu pole selliseid riiklikke toetusi nagu 1960-ndatel."
"See on väljapääs fossiilkütuste ühiskonnast ja ainulaadne kokkulepe," kinnitas peaminister Fredrik Reinfeldt. Ühtlasi kaalub valitsus alternatiivenergia arendamise käigus tuuleenergia arenguprojektide toetamist.
1980. aastal toimunud referendumiga keelustati Rootsis tuumaenergia arendamine. Sellest ajast alates on suletud kaks reaktorit, kümme aga on siiani töös.

Rootsis on viis tuumaelektrijaama, neist võimsam asub Ringhalsis, mis toodab aastas 24 TWh elektrit. See võrdub 47,6 protsendiga riigi energiavajadusest. Rootsi esimene tuumaelektijaam rajati 1969. aastal.