Suuremate üldteenuse osutajate üldteenuse marginaal ühe kWh kohta oli kõige soodsam VKG Elektrivõrkudel, 0,65 senti koos käibemaksuga, millele järgnesid Eesti Energia (Elektrilevi nimetatud üldteenuse osutaja) 0,91 ja Imatra Elekter 0,99 sendise marginaaliga.

„Üldteenuse hind oli juunis võrreldes eelnevate kuudega märkimisväärselt kõrgem, näiteks 10 000 kWh aastatarbimisega eramu omaniku arve Elektrilevi võrgus oli seni suurim märtsis – 51,95 eurot ‒, samas kui tarbija peab juunikuu elektri eest tasuma 63,52 eurot. Kõrgema hinnataseme põhjustasid juunikuu oodatust kallimad börsihinnad ja suvekuudel tarbimiskoguste vähenemisest tulenev marginaalide hinnatõus,“ ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Tamme sõnul säästsid juunis kõige enam fikseeritud hinnaga pakettide kasutajad. „Tarbijad, kes otsustavad lähikuudel elektripaketti või –müüjat vahetada, peaksid muutuva hinnaga paketti eelistades jälgima börsihinna muutusi ja fikseeritud hinnaga paketi kasuks otsustades eelnevalt kontrollima tuletistehingute hindasid Nasdaqi börsil, kuna need mõjutavad oluliselt fikseeritud elektrihinna kujunemist ja on lähikuudel märkimisväärselt kõrgemad,“ täpsustas Tamm.

Juunis maksid näiteks 10 000 kWh aastatarbimisega eramu omanikud üldteenuse kasutajatena keskmiselt 5,06 eurot rohkem kui kõige populaarsema börsipaketi tarbijad ja kõige populaarsema fikseeritud hinnaga paketi kasutajatega võrreldes oli hinnakaotus lausa 14,10 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.