"Tänase seisuga me W-kujulise majandustsükli teises languses veel sees ei ole. Kuid kui Euroopas ja Skandinaavias võtavad arengud teise suuna oleme sees. Meie majanduskasv on olnud ikkagi edukas sellepärast et meie kõrval on suured eksport turud nagu Soome ja eelkõige Rootsi. See on meie majandus ja arengut turgutanud," sõnas Veskimägi.

"Rootsi ju juba vähendas oma prognoosi majanduskasvu numbrile ning see kindlasti mõjutab otseselt ka meid. Skandinaavia on kindlasti meie suurimad eksportpartnerid," lisas ärimees.

Veskimäe hinnangul ei ole julgus ka tänases seisus ettevõtlikuse seisukohast paha, kuid valvsus on kindlasti majandusprognoosi juures olulisem sõna.

"SEB pank alandas oma prognoose majanduskasvuks Eestis, Baltikumis ja kogu Põhjalas. Neist me ka lähtuma peaksime. Eufooriat ei tohiks tekkida lasta, asja tuleb võtta rahulikult ja analüütiliselt. Kõik tegevused tuleb läbi mõelda. Mina kutsuksin ettevaatlikusele, sest oht on olemas, et majandus langema hakkab. Pole analüütikut, kes oleks andnud tulevikule väga positiivseid värve," lisas Veskimägi.