Koostöös kirjastuse Varrak raamatuklubi ja Suure Eesti Raamatuklubiga pakutakse Tammeri raamatuäris nii uut kui ka klassikalist kirjavara igale eale.

"Esialgu on tegemist esimese poega," ütles seni peamiselt ajakirjanikuna tuntud Enno Tammer Eesti Päevaleht Online`ile.

Märtsis sulges Rakvere keskplatsil uksed Virumaa ainus suur raamatupood, mille asemele kolis pank. Tammeri sõnul nimetatakse Rakvere südalinnas asuvat väljakut, kus asub teisigi pangafiliaale ning kuhu ka raamatuäri endale koha leidis, pankade väljakuks. Et Tammeri naine Tiina on kirjastaja ning sündinud-kasvanud Lääne-Virumaal, siis sealt ka see mõte missioonitundest midagi ära teha.

"Raha kokku kühveldama ei lähe, aga kahjumisse ka ei tahaks jääda," sõnas Tammer äri majandmise poolt avades.

Tammeri raamatuäri müüb enamikku Eestis tegutsevate kirjastuste raamatuid. Koostöös Apollo Raamatute ja AS-iga Lehepunkt saab kauplusest ka meelepäraseid raamatuid tellida.

Äris seisab ka arvutiga infolaud, kust igaüks saab ise Eestis ilmuvate raamatute kohta teavet otsida. Tammeri sõnul on kaupluses üleval ka Ilon Wiklandi raamatute illustratsioone. "Turvalisuse kaalutlusel ei ole tegemist originaalidega," nentis Tammer.

Raamatuäri esimene avapäev näitas, et Virumaa inimeste raamatuhuvi on suur. Seda Tammeri sõnul nii huviliste kui ka ostjate poolest.