“Minu seisukoht on kindel – Margo Tomingas on juhtiva ametnikuna kuritarvitanud talle pandud usaldust ning selle inimesega on edasine koostöö välistatud,” ütles Tauts.

Linnavalitsuse sisejuurdlus tuvastas, et ühistranspordi liinikonkursil parimaks tunnistatud SL Bussiliinide nõukogu liige oli pakkumise tegemise ajal riigihanke läbiviimise eest vastutanud säästva arengu ja planeerimise ameti ühistranspordi osakonna juhataja Margo Tomingase abikaasa Kethrin Tomingas.

“Tulenevalt korruptsioonivastasest seadusest on tegemist huvide konfliktiga,” märkis sisekontrolör Kaia Kauler. ”Komisjonile esitatud materjalidest ei nähtu, et Margo Tomingas oleks vastavalt seadusele teatanud huvide konfliktist ning oleks esitanud loobumistaotluse.”

Sisekontroll tuvastas ka, et SL Bussiliinide pakkumine ei vastanud konkursikutse tingimustele ja rikutud on riigihanke seadust.

“Esitatud dokumentidest ning äriregistri andmetest ei nähtu, et aktsiaselts SL Bussiliinid (AS Vendlid Invest) omanik oleks Savolinja OY, kelle eelnevale töökogemusele pakkuja tugineb,” teatas liinikonkursi seadusele vastavust uurinud sisekontrolör Kauler.

Toomas Tautsi sõnul langetab linn otsuse liinikonkursi riigihakne osas pärast veelkordset tutvumist konkursi materjalidega.

“Mis puutub Margo Tomingase tegevust, siis siin on linn tänaseks oma hinnangu andnud. Asja edasine menetlemine on juba uurimisorganite pädevus,” sõnas Tauts.

Piret Peensoo