„Monopolidevastasest seadusest lähtub nõue korraldada Eesti eri küttepiirkondades soojusenergia ostmise avalikke hankeid, et vähendada sõltuvust imporditavast maagaasist ja hoida tarbijate küttekulud võimalikult madalal. Hangete korraldamist soosib ka Konkurentsiamet. Loodame suurele huvile, et saada professionaalseid ja konkurentsivõimelisi pakkumisi, mis võimaldavad Jõgeval ja Raplas soojuse hinda alandada,“ sõnas Eraküte ning Tallinna Küte juhatuse esimees Priidu Nõmm, firma teates.

Nõmm rõhutas, et kõigil huvilistel on piisav aeg oma sooviavalduste esitamiseks ning avalikud soojusenergia ostu konkursid toimuvad juhul, kui vähemalt kaks ettevõtet on avaldanud soovi hankes osalemiseks.

Vastavalt eelteate tingimustele, peab pakkuja olema valmis soojust müüma hiljemalt kahe aasta jooksul peale lepingu sõlmimist.

Jõgeva kaugküttevõrgu piirkonnas soojuse tootmise varustuskindluse tõstmise ja soojuse hinna vähendamise eesmärgil soovib Eraküte sõlmida pikaajalise lepingu soojuse ostmiseks väljundvõimsusega minimaalselt 6 megavatti ja kogumahus orienteeruvalt 25 000 megavatti aastas.

Rapla kaugküttevõrgu piirkonnas soovib Erakütte kaasomandis olev Rapla Küte sõlmida pikaajalise lepingu soojuse ostmiseks väljundvõimsusega minimaalselt 5 megavatti ja kogumahus ligikaudu 20 000 megavatti aastas.

Märtsis tehtud otsusega tunnistas Tallinna Küte Tallinna soojusenergia ostukonkursi võitjaks parima pakkumise teinud Eesti Energia. Kuna võitnud pakkumine ei täida kogu hankemahtu ehk 130 megavatti, siis otsustas Tallinna Küte sõlmida täiendava lepingu paremuselt järgmise pakkujaga AuraGen.

Eesti Energia hakkab alates tulevasest aastast soojusenergiat tarnima Iru elektrijaama rajatavast jäätmeenergiaplokist ning AuraGen valmivast hakkepuidukatlamajast.

Nimetatud konkursil tunnistati mittevastavaks Maardu Elektrijaam pakkumine ning see lükati tagasi, kuna pakkumise finantsiline ja sisuline pool ei vastanud hankedokumentide nõuetele ning Tallinna Kütte hinnangul oli pakkumine majanduslikult põhjendamatu