Okaspuupalkide hinnad on viimasel kuul püsinud samal tasemel. Kvartali taguse ajaga võrreldes on toimunud väikene, kuni 3 protsendine kasv. Aasta taguse ajaga võrreldes on umbes sama palju odavnenud peenpalgid, samas tavalise palgi hind püsinud enam-vähem samal tasemel. Juuni lõpus oli männipalgi keskmine hind 65,86 eurot tihumeetrilt, männipeenpalgil 60,81 eurot tihumeetrilt, kuusepalgil 63,17 eurot tihumeetrilt ja kuusepeenpalgil 60,64 eurot tihumeetrilt.

RMK hinnastatistika järgi olid palkide hinnad mais kvartali taguse ajaga võrreldes paari protsendiga plussis (välja arvatud kuusepeenpalk, mis oli ligi 2% miinuses). Aasta taguse ajaga võrreldes püsib männipalgi hind samal tasemel, kuusepalgi hind on ligi viis protsenti kasvanud, männipeenpalgi hind on kaks protsenti ja kuusepeenpalgi hind 4 protsenti kukkunud. Põhjanaabrite juures on kõik palkide hinnad nii möödunud kvartali kui ka aasta taguse ajaga võrreldes langenud. Viimase kuuga võrreldes on männi-, kuuse- ja kuusepeenpalgi hinnad siiski pisut kasvanud.

Kasepalgi hind on viimasel kvartalil püsinud samal tasemel, nii nagu ka haava-, lepa- ja lepapeenpalk. Aasta taguse ajaga on nende sortimentide hinnad siiski mitme protsendi võrra kukkunud, kõige rohkem haavapalk (-5,3%). Teisiti on käitunud kasevineeripaku hind, mis on kvartali taguse ajaga kasvanud 5,5% ja aasta taguse ajaga koguni 15,9%.

Riigimetsas on haavapalk natukene odavnenud nii kvartali kui aasta taguse ajaga võrreldes. Kvartali taguse ajaga võrreldes on pisut odavnenud ka kasepalk, kuid eelmise aasta sama ajaga võrreldes on hind enam kui seitsme protsendiga plussis. Sarnaselt Erametsakeskuse hinnastatistikaga on ka riigimetsas kõige kallimaks sortimendiks kasevineeripakk, mille hind on kasvava trendiga ja seda nii möödunud kuu, kvartali kui ka aasta taguse ajaga võrreldes.

Soomes on kasepalgi hind paari protsendi võrra siia-sinna kõikunud. Möödunud aastaga ollakse miinuses, möödunud kvartaliga aga plussis.

Männi- ja kuusepaberipuidu hinnad on jätkanud langemist sisuliselt terve aasta jooksul. Tõsi, pärast suurt kukkumist eelmise aasta sügise esimeses pooles on languskõver küll laugemaks muutunud, aga ei ole erinevalt kasepaberipuidu hinnast stabiliseerunud või haavapaberipuiduga võrreldes tõusule keeranud.

Aasta taguse ajaga võrreldes on männi- ja kuusepaberipuit kaotanud kolmandiku oma väärtusest ja kuna haavapaberipuit on samal ajal üle 3% kasvanud, ületab teist korda EMK hinnastatistika ajaloo jooksul haavapaberipuidu hind männi- ja kuusepaberipuidu hinda.

Ka riigimetsast müüdud paberipuidu hinnad on olnud sisuliselt terve aasta languses. Viimastel kuudel on hinnalangus olnud väiksem, kui aasta taguste aegadega võrreldes. Kõige rohkem on odavnenud kasepaberipuit (-25%).

Haavapaberipuidu hind, mis on just viimastel kuudel riigimetsas tõsiselt langenud, tuleneb RMK poolt tehtud väga pikaajalisest kokkuleppest Estonian Celliga, mis ei peegelda kuigi täpselt hetketurul valitsevat nõudluse pakkumise vahekorda.

Soomes on paberipuidu hinnakõverad palju laugemad kui Eestis. Aasta taguse ajaga võrreldes on hind kukkunud 3-5 protsenti. Kui võrrelda hindu aga viimase kvartaliga, siis on ainsana väikeses languses kuusepaberipuit. Üldistatuna võib siiski väita, et pärast aasta alguse põhja saavutamist ei ole paberipuidu hinnad Soomes möödunud poole aastaga madalamale kukkunud ning on pisut kõrgemal tasemel stabiliseerunud.