Mõned Eestis tegutsevad kindlustusvahendajad pakuvad Taani kindlustusseltsi Ihi Bupa reisikindlustust, mis pakub piiramatu hüvitislimiidiga tervisekindlustust ning millele on võimalik valida reisitõrke lisakindlustus.

„Kui nende poliisile on ostetud reisitõrke lisakaitse, siis kehtib see ka sarnastes olukordades, kui praegu Egiptuses,“ kinnitas üks vahendajatest KindlustusEst Kindlustusmaakler OÜ maakler Ain Niineste.

„Samas, täna enam poleks Egiptuse suhtes taolise kaitse ostmisel mõtet, see ei aitaks. Eelduseks on, et reisikulud on tehtud ja kindlustus ostetud enne, kui eriolukord tekkis,“ selgitas maakler.

Niineste tõi näite, et 10-päevase reisi kindlustus läheks maksma 92 eurot, sealhulgas maksab kohustuslik meditsiiniabikindlustus 67 eurot ning valikuline reisitõrge 25 eurot.

Wris Reisibüroo teavitas oma kodulehel, et ekstreemsete reiside puhul katab ihi Bupa kindlustus terrorismiaktide, loodusõnnetuste ning ekstreemsete spordialade harrastamisest (ainus välistus on motosport) tekkinud õnnetusjuhtumitest põhjustatud kulud.

Ihi Bupa on kindlustanud ajakirjanikke Afganistanis, Iraagis, alpiniste Antarktikas, langevarjuhüppajaid, heli-skid jms, seega turismireisidel pakutavad ekstreemsemat laadi ettevõtmised (safarid, rafting jms) pole probleemiks.

If Kindlustus teavitas, et ei hüvita reisile tehtud kulutusi juhul, kui reisi tühistab reisikorraldaja. „Hea tavana pakub reisikorraldaja tühistatud reisi asemele asendusreisi,“ märkis kindlustusseltsi esindaja. Samuti teavitas Ergo Insurance, et reisikindlustus ei kata rahutuste ja streikidega seotud kahjusid.