"Täiendavaks lisakatteks muutus talispordirisk alates sellest aastast, mil seda saab eraldi komponendina osta, et kliendil oleks võimalik komplekteerida endale vajalikud kindlustuskatted. Möödunud aasta lõpuni käis aga talispordirisk automaatselt reisikindlustusega kaasas," selgitas ERGO Insurance SE isikukindlustuse grupi juht Annika Mällo.

Möödunud aastal sõlmitud kindlustuslepingud kehtivad toonastel tingimustel kuni kindlustusperioodi lõpuni. Üleminek uutele tingimustele algas selle aasta algusest.

Kindlustusmaaklerfirma Aon Baltic Eesti filiaal piirkonnajuht Kaido Konsap ütleb, et Elroni kindlustuslepingu hanke läbiviimise ja lepingu jõustumise ajal kehtisid ja kehtivad ka hetkel ERGO reisikindlustuse tingimused KT.0715.11, kus suusatamine ja lumelauasõit ei ole välistatud ning kategooriat "aktiivne puhkus" ei eksisteeri.

Täna kehtivad juba uued tingimused. ERGO veebiküljele on riputatud reisikindlustuse tingimused KT.0917.13. Neis esineb termin "aktiivne puhkus". Selles alapunktis öeldakse, et juhul, kui kindlustatu tegeleb välisriigis mägimatkamisega kuni 5000 meetri kõrgusele (v.a alpinism jm mägironimise erivarustust nõudvad liigid või matkamine kõrgemale kui 5000 m), hobisukeldumisega (litsentsiga lubatud sügavuseni, kuid mitte sügavamale kui 40 meetrit), mäesuusatamisega või lumelauasõiduga talispordikeskuse märgistatud radadel; kui kindlustatu osaleb ATV-safaril, ratsa- või jalgrattamatkal, matkal või ekspeditsioonil poolusele, kõrbesse, džunglisse, metsikusse või asustamata piirkonda; purjetab (v.a avamerepurjetamine), surfab (sh lainelaua- või lohesurf), veesuusatab või tegeleb muude taolisi riske sisaldavate harrastustega, kehtib kindlustuskaitse ainult juhul, kui kindlustusandjaga on selles kokku lepitud ja poliisil on märge "aktiivne puhkus".