Vabatahtlik ravikindlustus loob esmakordselt inimesele võimaluse teha enda poolt kõik, et vajaduse korral arsti juurde pääseda, ütles ERGO Elukindlustuse juhatuse liige Georg Männik.

ERGO sammu tuleb tervitada, kuid ega selle toote müümine kerge ei ole, ütles Seesam Elukindlustuse peadirektor Taivo Saar. “Seesam pole esialgu vabatahtliku tervisekindlustuse peale mõelnud, kuna turg on ebaselge ja samuti võimalused sellist toodet müüa.”

ERGO-ga sõlmitud leping tähendab Männiku sõnul, et ravikulu tasub kindlustusselts ja seltsi lepingud raviasutustega tagavad kindlustatu pääsu arsti juurde ilma järjekorrata. Eriarstile pääseb perearsti saatekirjata, hiljemalt viie tööpäeva jooksul ning ka haiglaravi tuleb oodata kõige enam viis tööpäeva.

Ergo Elukindlustuse projektijuhi Anneli Karu sõnul pakub kindlustusselts klientidele erinevaid ravikindlustuse pakette, millest kõige odavam variant on perearstiabi pakett. Järgnevad nii perearstiabi kui ka ambulatoorset eriarstiabi hõlmav põhiarstiabipakett, eelnevaid ning lisaks haiglaravi koondav haiglaravipakett ja erivalik, kuhu kuuluvad eelnimetatutele ka abivahendite ehk näiteks prillide ja ratastoolide kompenseerimine, selgitas ta.

Lisaks pakub ERGO Elukindlustus hambaravikindlustust. Samuti kuulub kõigi pakettide juurde 20 000-kroonine püsielukindlustus, lisas Karu.

“Kuna me peame arvestama oma võimalusi, siis on paika pandud ka aastalimiidid,” märkis Karu. “Odavaima paketi limiit on 15 000 ja hambaravil 4000 krooni aastas.”

Lepingumaksed sõltuvad kindlustatu soost, vanusest, tervisest ning valitud paketist, rääkis Karu. Ilma hambaravita perearstiabi pakett maksab 30-aastasele mehele kuus umbes 304 krooni, põhiarstipakett 419, haiglaravipakett 628 ning hambaravi sisaldav erivaliku pakett 1254 krooni. BNS