Rootsi ettevõtte käive vähenes aastaga 14 protsenti, 51,1 miljardile Rootsi kroonile seoses kehvemate müügiarengutega võrguseadmete üksuses, kus müük vähenes 19 protsenti.

Ettevõte hoiatas, et kolmanda kvartali tulemused tulevad oluliselt nõrgemad nende enda prognoositust.

„Meie tulemus oli oluliselt meie oodatust nõrgem, iseäranis kvartali lõpus ja see erineb meie poolt varem teatatud turuarengutest,“ kirjutas ettevõtte juhatuse esimees Jan Frykhammar börsiteates. „Tööstusharu negatiivsed trendid on veelgi kiirenenud mõjutades eriti võrguseadmete segmenti.“

Ettevõtte ärikasum kukkus mullu sama aja 5,1 miljardilt Rootsi kroonilt 300 miljonile Rootsi kroonile. Tulemustes sisaldub 1,3 miljardi Rootsi kroonine restruktureerimiskulu.

Ettevõte teatas, et esimesel poolaastal valitsenud nõrgema mobiilse lairiba nõrk nõudlus, eriti viletsate makromajanduslike oludega turgudel, on veelgi võimendunud ja see trend peaks lähiajal jätkuma.

Lisati, et jätkuvast kulude kärpimise programmist jäi väheseks saamaks üle müügi ja marginaali languse mõjust. Seetõttu tulevad uued müügikulu kärpemeetmed, et käia kaasas väiksema käibega.