2001. aastal asutatud Trustcorp on konkursi korraldajate sõnul edukas kohalik konsultatsiooniettevõte, mis tegeleb Eesti kogemustele tuginedes vabadusele pürgivate riikide ja valitsuste ning teiste firmade nõustamisega.

Trustcorpi tegevus on suunatud peamiselt väljapoole Eestit, klientide hulka kuuluvad lisaks riiklikele institutsioonidele ka näiteks laevanduse ja energiatööstuse ettevõtted.

Praegu töötab Trustcorpis viis inimest, kuid lepingulise koostöö alusel kaastakse konsultatsioonitöösse mitmeid oma ala eksperte.

Krossi sõnul on Trustcorpi teenus nii spetsiifiline, et konkurentsi mõttes tegutseb ettevõte globaalsel turul ning Eestis kellegagi ei konkureeri.

Ettevõte osutab konsultatsiooniteenust peamiselt Euroopa, Lõuna-Kaukaasia ja Kesk-Ameerika regiooni klientidele. Trustcorpi klient on rasketes oludes, tõsi, pigem küll poliitilises või julgolekuoludes tuge sooviv riik või liikumine.

"Kuivõrd viimaste aastate majanduslik volatiilsus käib enamasti kaasas poliitilise ebastabiilsusega, ei pruugi majanduslik ebakindlus olla meie äri jaoks otseselt ilmtingimata halb," sõnas Kross.

"Meie peamine tulevikuplaan on kliendiportfelli suurendamine ja jätkuvalt kvaliteetse teenuse pakkumine oma klientidele," sõnas Kross. "Selleks et ennast velgi paremini kohandada turul toimuvate protsessidega, püüame keskenduda senisest rohkem oma tegevuse tulevatele külgedele, nagu paindlikkus, kiire reageerimine, professionaalsus ja tõhusus."

Trustcorp OÜ 2011. aastal:
Müügitulu - 2,13 milj eurot (aastane kasv 68,2%)
Puhaskasum - 795 000 (+2228,9%)
Omakapitali tootlikkus - 39,7%
Tootlikkus töötaja kohta - 427 000 eurot
Investeeringud - 129 eurot