Kuigi Kreeka kuulutas Reutersi andmetel üleeile Küklaatide saarestikul joogivee nappuse tõttu välja eriolukorra, ei ole seda sealses populaarses turismipiirkonnas Santorini saarel tunda.

Praegu lennukitäie eestlastega Santorinil viibiv Embach Toursi direktori Ester Laansalu sõnul polnud ta eriolukorrast teadlikki, sest nii kraani- kui ka pudeliveega on kõik endist viisi. “Hotellis pole isegi vesi kordagi ära olnud,” märkis Laansalu, kes on viibinud Santorinil terve selle suve. Samamoodi on tema kinnitusel pudelivesi müügil piiramatult.

Laansalu teada pole veega probleeme ka Santorini lähistel asuval Mükonose saarel.

Mage vesi on sellel väiksel vulkaanilisel saarel, kus suviti vihma ei saja, probleemiks nagunii, joogivesi veetakse saarele sisse ning pesemiseks ja basseinides kasutatakse sageli puhastatud merevett.

Reutersi vahendatud uudis ütleb, et joogivett pole üldse Kimolose saarel, Ateenas olevat veevarud kahanenud mulluse sama ajaga võrreldes veerandi võrra.

Novatoursi kommunikatsioonijuht Olev Riisberg ütles, et Küklaatide lähedal asuval Kreetal veepuudust pole, ka ei ole ilm seal praegu väga põuane.

Kreeka mandriosas on tänavu toimunud ulatuslikud metsatulekahjud, mille taga arvatakse olevat kinnisvaraarendajad, kes soovivad nii saada väärtuslike piirkondade omanikeks.