Endine kümnevõistleja Erki Nool, Võrumaa ettevõtja Aigar Pindmaa ning ehituskaupade ja masinate müügiga tuntust kogunud Mati Märtson otsivad tehasele kohta ning peavad plaani tehnika ostuks.

Meeste poolt 2005. aasta lõpus loodud MRS. PEX OÜ valmistab ette PEX-i kaubamärgi all tuntavate veetorude tehase rajamist. Eestisse tehase rajamine on Pindmaa sõnul perspektiivikas tänu sellele, et siiamaani on toodet imporditud Ameerika Ühendriikidest.

Asukoht on saladuses

Algselt oli Pindmaa sõnul kavas rajada tootmishoone Harjumaale Vaidasse ja ka avamine pidi toimuma juba 2006. aasta lõpus. Kuid hiljem otsustati tehas rajada hoopis Lõuna- Eestisse. Täpsemat asukohta Pindmaa veel paljastada ei soovinud. Samuti ei osanud ta veel öelda kindlat kuupäeva, millal tehas tööle hakkab.

“Hoone rajamise asukohta muutsime sel lihtsal põhjusel, et kõik tehased ei pea paiknema Tallinna lähedal,” ütles Pindmaa ja lisas: “Tänu rajatavale tootmishoonele saavad uue töökoha paljud lõunaeestlased.”

Ettevõttest pool kuulub Erki Noolele, ülejäänut jagavad omavahel Aigar Pindmaa ja Mati Märtson.

PEX-i kaubamärgi all toodetakse muu hulgas termoplastist külma- ja kuumaveetorusid. Need on vastupidavad kemikaalidele, samuti purunemis- ja külmumiskindlad. Torusid kasutatakse laialdaselt madala (1 °C) ja kõrge (kuni 93 °C) temperatuuriga vedelike edasikandmiseks.

2005. aastal asutas Erki Nool veel teisegi ettevõtte, OÜ Incipe. Kinnisvaraäriga tegeleva firma lõi Nool kahasse silmaarstist sõbra Ants Haaveliga.

2006. aasta alguses ostsid nad  Kopli tänaval Balti jaama läheduses hooneid, mille hulka kuulus ka endise pesutehase Linette tootmishoone. Hoonetesse kavatseti ehitada bürood ja

ateljeed. Möödunud aastal rääkis Nool, et ehitustegevus loodetakse 2007. aasta jooksul lõpetada. Haavel jäi kommentaari küsimise peale napisõnaliseks, viidates sellele, et temal pole ehituse käekäigust korralikku ülevaadet. Erki Noolelt ei õnnestunud Eesti Päevalehel kommentaari saada.