Riik peaks Hiiemaa sõnul tegelema turutõrke likvideerimisega ning hetkel on probleem Eesti ääremaadel, kuhu on vaja kiirelt programme, et elu seal välja ei sureks.

„Jaapani ringreis on kahtlemata lahe, aga tegelikult peaks tegema ettevõtjatele ringreisi Ida-Virumaale,“ märkis Hiiemaa vihjates peaministri ja teda saatnud äridelegatsiooni aprillikuisele visiidile.
Hiiemaal sõnul oleks tarvis viia inimesi kokku Ida-Virumaa ettevõtjatega ja panustada sealsete inimeste koolitusse.
Lehma võib masseerida ja see ei ole erisoodustus, aga lüpsjat ei või.
Kristjan Hiiemaa

Teine valdkond, mida riik peaks aktiivsemalt toetama, on Hiiemaa hinnangul meditsiin.
Kui ettevõtja tahab oma töötajate hambaravi kinni maksta, siis miks see erisoodustuste alla kuulub? Sama on spordi toetamisega. „Lehma võib masseerida ja see ei ole erisoodustus, aga lüpsjat ei või,“ tõdeb Hiiemaa.

„Oma töötaja hoolitsemise eest pannakse ettevõtjale peale maksud, kuigi võiks jääda neutraalseks või suhtuda positiivselt, soodustades ettevõtjaid tervishoidu panustama,“ tõdes Hiiemaa.

Ettevõtjad ei peaks Hiiemaa kinnitusel mitte rohkem pingutama, vaid keskenduma sellele, mis on tasuv. "Tuleb hakata taas raha teenima, siis muutub ka äriajamine jälle lõbusaks," lausus ta.

Hiiemaa sõnul on paljud ettevõtjad pidevas võitluses. Probleem on vähene müügioskus või müügioskuste puudumine.

Hiiemaa tõdes, et suur osa Eesti ettevõtjaid on olemasolevaga rahul ega püüagi kaugemale. "Suur osa Eesti ettevõtetest tegeleb tiksumisega. Saab laenud ja liisingud makstud ja rohkem ei huvitagi," lausus ta.