Koos Maailmapanga peadirektori Robert B. Zoellickiga Riias visiidil viibinud Maailmapanga Ida-Euroopa ja Balti osakonna direktor Peter Harrold ütles, et Eestis oli mitu aastat enne kriisi rakendatud väga mõistlikku rahanduspoliitikat kindla plaaniga saada võimalikult kiiresti eurotsooni liikmeks ning et Eestil oli tugev rahareserv, vahendas ERR.

Rahvuslik kokkulepe soovist saada euro oli väga põhimõtteline asi ja tohutu võit ajal, mil Euroopa Keskpank ja Euroopa Komisjon olid uute riikide eurotsooni lubamise suhtes väga ettevaatlikud, ütles Harrold, kuid lisas, et Eesti tee on "väga kallis" ning see ei sündinud ilmselt geniaalsest plaanist, vaid hädavajadusest, millega kaasnes hea õnn.

"Kui rahanduspoliitika on teil ainus toimiv tööriist Euroopas, siis pange headel aastatel midagi kõrvale halbadeks aastateks, sest teil ei ole palju teisi vahendeid, mida kasutada, te ei saa seda [rahanduspoliitikat] maha kanda," rääkis Harrold.

Briti majandusuuringute firma Capital Economics märkis aga 12. augustil, et rahvusvahelistel turgudel kaheldakse siiski veidi selles, kui jätkusuutlikud on mõned Eesti reformid.

Maailmapanga president Robert B. Zoellick soovitas Eestil olla võimalikult paindlikum, kuna muutused maailmamajanduses võivad Eestit rängalt mõjutada.