ERR-i veebikeskkonna uuendamine on vaid üks osa rahvusvahelisest hankest, mille kohta ERR on pakkumused küsinud. Pakkumused veebikeskkonna arendamiseks tegi kolm ettevõtet ja nende hulgast tehakse valik hiljemalt järgmise aasta alguses ja siis selgub ka projekti maksumus.

ERR-i katta jääb projekti maksumusest 15 protsenti. Veebikeskkonna uuendamine hõlmab ERR-i 20 programmi-, sisu- ja teemaportaali veebimootorite hankimist, portaalide kujunduse hankimise ja nende kasutajasõbralikkuse väljaselgitamise. Ühtlasi peab see võimaldama meie programmide paremat jälgimist internetis. Täna võime kinnitada, et veebikeskkonna uuendamine ei lähe maksma 6 miljonit krooni ja kodulehe uueks loomine maksab oluliselt vähem kui Delfi artiklis väljatoodud number," kinnitab Pau.

Mis on aga praegune seis? "ERR on Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse kaudu esitanud rahastamise eeltaotluse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondile. Eeltaotlus on rahuldatud ning praegu toimub riigihange. Rahvusvaheline hange, millele Delfi viitab, sisaldab ka serverite ja võrguinfrastruktuuri ning nende tarkvara hankimist, samuti koolitusi," selgitab portaalide juht.

Veebiportaalide uuendamise on tinginud asjaolu, et Eesti Raadio ja Eesti Televisiooni ühendamisega 2007. aastal loodud Eesti Rahvusringhäälingule kuuluvad programmi-, sisu- ja teemaportaalid on valminud erineval ajal ja erinevate arendajate poolt.

"Ja selle tõttu on tekkinud mitmeid ühilduvuse, kiiruse, kasutajate arvu ja muid probleeme, mis nõuavadki veebikeskkonna arendamist," selgitab Pau.