AS Eesti Merelaevandus rentis reedel viieks aastaks reisiparvlaeva, mis mahutab 400 reisijat. Laeva liini merelaevanduse juhtkond eilseks ei olnud veel otsustanud.

Uus ro-ro tüüpi reisiparvlaev Winward Pride hakkab teenindama suurenenud reisijate ja kaubavoolu Balti mere regioonis, ütles Eesti Merelaevanduse (ESCO) peadirektor Felix Tschudi. Laeva käikupanemise kuupäeva otsustab ESCO juhtkond paari nädala jooksul.

ESCO avalike suhete osakonna juhataja Tiit Roosipuu sõnul ei ole laev veel Eestisse jõudnud ja ta ei osanud öelda ka laeva saabumise kuupäeva.

Soomes 1973. aastal ehitatud 106 meetri pikkune laev võtab peale 400 reisijat ja mahutab 36 treilerit ehk 500 liinmeetrit kaupa. "Kui reisilaeva on hästi hooldatud, pole vanusel nii suurt tähtsust," ütles Tschudi. Laev vastab rangemaile jääklassile 1A.

"Alguses on tänu talvisele hooajale rohkem lasti, hiljem rohkem reisijaid," ütles Tschudi. Tema sõnul on laeval olemas kõik mugavused reisijate veoks: kohvikud, restoranid ja mugavad kajutid. Tschudi ütles, et laev on äsja ümber ehitatud ja see läks üsna palju maksma, jättes ümberehitamise summa siiski täpsustamata.

ESCO prahtis laeva mehitamata rendilepingu alusel Norra partnerfirmalt Winward Venture. Rendi suurust Tschudi ei avalikustanud.

"Laeva liin ei ole lõplikult otsustatud," ütles Tschudi, lisades, et ESCO juhtkond otsustab selle lähinädalatel. Võimalikke laevaliini siht- ja lähtekohti Tschudi ei avalikustanud.

KRISTJAN OTSMANN