Minifirma on ettevõtlusõppe programm põhikoolile, mille käigus saavad noored juhendaja käe all esimese kokkupuute ettevõtlusega. Erinevalt päris ettevõtlusest kehtivad minifirmadele pisut lihtsustatud reeglid – noored ei pea pidama nii täpset raamatupidamist ja ei riski ka suurte summadega. Siiski teevad nad valmis oma toote või teenuse ning toovad selle ka päriselt turule. Õppeprogrammi eesmärgiks pole siiski raha teenimine – kuigi tavaliselt natuke teenitakse – vaid ettevõtluse algtõdede omandamine. Seeläbi on noortel edasises elus võimalik teadlikumalt valida ettevõtluse ning palgatöö vahel.

Sel õppeaastal osaleb minifirma programmis kokku 20 kooli, kus on kokku 42 minifirmat. Kõigi minifirmade peale kokku osaleb programmis umbes 200 põhikooliõpilast.

Minifirmade võistlus koosnes kolmest voorust. Esiteks pidid minifirmad esitama oma tegevusaruande, teiseks pidid nad laval tutvustama oma toodet või teenust ning kolmandaks demonstreerima müügistendi ääres oma müügioskuseid. Minifirmasid hindas ettevõtjatest žürii.

Võistlusel pälvis erinevate kreemide tootmisega esimese koha Tabasalu Ühisgümnaasiumi minifirma J.B.A.A koosseisus Arina Laanemets, Anna Sepman, Johanna Brita Uusmees, Ruth Kübard ja Elis Reitalu. Juhendaja Krista Savitsch. Teise koha sai kaardimängu Krutskitega Tsiga välja mäelnud Värska Gümnaasiumi minifirma Vigurvänt kuhu kuulusid Anete Vabarna, Maia Mustimets, Alic Koppel, Krete Auser. Neid juhendas Pille Kruustik. Kolmanda koha teenis välja käsitöö-karpe valmistav Kuldne Kolmik Misso Koolist – Anita Erik, Keidi Fomotškin ja Krissandra Rebaste. Juhendaja Külli Rood.

Lisaks esikolmikule anti välja ka eripreemiaid. EBSi kõige suurema potentsiaaliga firma eripreemia sai MSK-Audio Pärnu Mai Koolist (Klaid Hännile, Markus Ilmar Münzer, Sander Sihver. Juhendaja Teet Kurs) puust kõlarikastide eest. Teistest eristumise eest sai Veski Mati eripreemia MF Vigurvänt. Tallinna Sadama kõige parema sõnumiga minifirma eripreemia sai LCLB-lauamäng Pärnu Raeküla Koolist (Betty Lokk, Christina Rees, Laura Laud, Loree Roots. Juhendaja Kristi Suppi). Viking Line ja Vitamin Well eripreemia aasta importöörile läks minifirmale Mini-Kõlarid Pärnu Raeküla Koolist (Edgar Järvela, Karl Joonas Pulst, Alfred Luht, Jarko Sooväli. Juhendaja Svetlana Järvela).

Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja sõnas võistluse kohta, et minifirmad on aastaid olnud erinevatel laatadel koos õpilasfirmadega külg-külje kõrval võrdsetena, mistõttu oli tagumine aeg ka nende seas võistlus läbi viia. „Nüüd võistlusele tagasi vaadates oli see tõesti õige otsus – juba põhikoolis on noored tublid ja täis ettevõtlikku vaimu, mida peaks varasemast rohkem märkama ning arendama.“
Võistlust rahastasid EAS Euroopa Sotsiaalfondist ja SEB pank.