Holistiline treening - 2665 eurot, teadliku muutuse kunsti kursus ettevõtjatele - 490 eurot, rohelisest aventuriinist Buddha-kujuline väeese - 345 eurot.

Need on mõned tooted-teenused Eesti kõige kasumlikumatest eneseabikoolitusi ja esoteerikakaupasid pakkuvatest ettevõtetest. Selle raha eest lubatakse muu hulgas "õpetust inimeste energiaväljast ja tšakratest", "õpetada eristama oma sisemaailmas toimuvaid protsesse" ja "püüda informatsiooni läbi meie eeterkeha". Ja inimesed maksavad, sest viimastel aastatel on selliste ettevõtete kasum hüppeliselt kasvanud, tuues parimatel juhtudel sisse sadu tuhandeid eurosid.
Kõige enam puhaskasumit teenis 2016. aastal neli aastat tegutsenud ja jooga- ning nn teadliku muutuse kunsti õpetaja Ingvar Villidole kuuluv Human OÜ. Seda kogusummas 226 013 eurot, mis võrreldes 2015. aasta numbritega on enam kui viiekordne kasv.


Viimastel aastatel tugevalt pead tõstnud kristalliusk on mõjunud hästi ka ettevõttele Kristallihaldjad OÜ. Kui 2014. aastal teenis ettevõte müügitulu pealt ainult käputäie puhaskasumit - 260 eurot, siis 2016. aasta majandusaasta näitas viiekohalist kasuminumbrit summas 54 329 eurot.