Estiko kontsern töötab välja tootmise arendamise strateegiat ja peab kõigi Eestis tegutsevate pankadega läbirääkimisi erinevates vormides finantsinvesteeringu saamiseks.

"See tähendab me kontrollime, kas meie mõte nende masinate soetamiseks on õige. Püüame turu-uuringute kaudu kontrollida, kas uute toodetete turule toomine ja olemasolevate toodete kvaliteedi parandamine on õige. Kontrollime mõtteviise," sõnas MEGAle Estiko juhatuse esimees Mart Raik.

Tema sõnul on selleks tellitud uuring turu-uuringufirmalt EMOR. Ta lisas, et esialgu on investeeringud inimestega seotud ning ettevõtte arendab turundusvaldkonda.

Mart Raik nentis, et Estiko on seni rohkem raha paigutanud kaubandusse ja kinnisvara arendusse, kuid sel ja järgmisel aastal on tulemas otsustav muutus ning eelisarendatakse plastmassi tootmist. "Kavatseme osta uut tehnoloogiat. Kuigi puudub veel vastav juhatuse otsus, liiguvad meie mõtlemised kahe aasta jooksul investeerida kuni 20 miljonit krooni aastas. See on aastal 2000 20 miljonit krooni ja aastal 2001 20 miljonit krooni," täpsutas ta.

Raik tõdes, et käimas on läbirääkimised erinevates vormides finantsinvestori kaasamiseks Hansapanga, Ühispanga, Optiva Panga ja Merita Pangaga. Huvi Estikoga koostööd teha on tema sõnul üles näidanud ka Preatoni Pank. "Oleme kõigile pakkumistele avatud," sõnas Raik. Ta ei välistanud võlakirjade emiteerimist.

"Otsime turult võimalikku odavat raha," põhjendas Raik.