„Meie lennugraafik on koostatud viiele lennukile, lennukipark koosneb aga seitsmest lennumasinast," selgitas Ärilehele Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen.  Tema sõnul ei ole tegemist leedukate käes olnud lennukiga. „Me ei otsi rakendust konkreetsele lennukile vaid vabadele ressurssidele," ütles Eskelinen.

ACS kommertslendude direktor Matt Purton näeb, et 76kohaline ning kolmetunnise lennuraadiusega lennuk on ideaalne spordivõistkondadele, energiafirmade klientidele ja konverentsituristi sektorile, kirjutas traveldailymedia.com. Lepingu kohaselt hakkavad Estonian Airi lennukit kasutama eksklusiivselt vaid Air Charter Service'i kliendid, vahendas Äripäev. Air Charter Service loodi 1990 Suurbritannias ning teeb hetkel umbes 6000 tšarterlendu aastas.

Estonian Air vabaneb järjepanu üleliigsest varast. Esmaspäeval müüs rahvuslik lennukompanii maha 60% broneerimissüsteemi müügi ja hooldusega tegeleva Amadeus Eesti AS aktsiatest. Estonian Airil on praegu kokku seitse lennukit: neli Embraer 170 ja kolm Bombardier CRJ NextGen mudelit.