Rait Kalda (41) juhib hetkel SAS Gruppi kuuluvat Air Maintenance Estoniat ja jätkab oma karjääri Eesti lennunduses ASi Estonian Air opereerimisala asepresidendina, teatas ettevõte.


AS-i Estonian Air nõukogu esimees Olev Schults avaldas lootust, et 2.novembril hääletab nõukogu üksmeelselt Rait Kalda juhatusse nimetamise poolt. "Rait Kalda kompetents lennukite tehnilise hoolduse küsimustes koos ettevõtte juhtimise kogemusega on oluline panus Estonian Airi juhtkonna tugevdamisse," ütles Olev Schults.

"Estonian Airi arengus kaasalöömine on põnev väljakutse ning loodan, et saan oma kogemustega firma arengule kaasa aidata," ütles Rait Kalda.

Air Maintenance Estonia, AME, on SAS Gruppi kuuluv lennukite hooldustöid tegev ettevõte. AME on EASA PART 145 alusel sertifitseeritud hooldusorganisatsioon, kes teeb tehnohooldust Boeingutele ja teistele lennukitüüpidele, lisaks Estonian Airile on firma klientideks ka mitmed teised Euroopa lennufirmad.

AS Estonian Air on Eesti rahvuslik lennufirma, mille omanikud on Eesti Vabariik (34%), SAS Grupp (49%) ja investeerimispank Cresco (17%).