Samas suurenes ka lennukite keskmine täituvus 57 protsendini, olles nelja protsendi võrra suurem kui mullu samal perioodil.

Selle aasta septembris vedas Estonian Air 28.146 reisijat, mis on 19 protsenti enam kui möödunud aasta septembris. Lendude keskmine täituvus tõusis septembris 65 protsendini, mis on 6 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

“Osalt on septembri suurem kasv tingitud reisijate arvu vähenemisest eelmise aasta septembris, mille põhjustas üldine lennundusturu langus seoses mullu 11. septembril USAs toimunud terroriaktidega,” teatas ettevõte.

Kõige suurem reisijate arvu ja lendude keskmise täituvuse tõus toimus tänavu Kopenhaageni, Frankfurdi ja Londoni liinidel.

Tšarterlendude reisijaid oli üheksa kuu jooksul 18.109, mis on 11 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil. Estonian Airi tellimuslendude sihtkohad üheksa kuu jooksul olid Salzburg, Genf, Perpignan, Karup, Zagreb, Monastir, Lyon, Larnaca, Napoli, Nizza, Vilnius, Pristina, Nürnberg, Southampton, Pariis, Budapest, Frankfurt, Berliin, Toulouse, Ateena, Trieste, Vojens ja Kalamata.

Estonian Air lendab praegu kahe Boeing 737-500 ja kahe Fokker 50 lennukiga üheksasse sihtkohta. Need on Frankfurt, Hamburg, Kiiev, Kopenhaagen, London, Moskva, Riia, Stockholm ja Vilnius.