Ülesütlemise varaseimaks tähtajaks on nüüd 11.detsember ehk homme. Tähtaja lühendamine annab töötajatele võimaluse saada koondamishüvitised kiiremini kätte ning asuda uut tööd otsima, teatas töötukassa.

Tähtaja lühendamine ei mõjuta töölepingu seaduse alusel makstava koondamishüvitise suurust.

Estonian Air esitas 2. detsembril töötukassale taotluse lühendada töölepingute ülesütlemise tähtaega. Selgituses tõi Estonian Air välja, et nende tegevus lennundusettevõttena on lõppenud alates 7. novembrist 2015.

Estonian Air on esitanud kohtule võlgniku pankrotiavalduse ja ettevõte on maksejõuetu ning töötajatel töötasu saamata alates novembrist 2015.

Tavaliselt võib kollektiivse koondamise korral töölepingud lõpetada 30 päeva möödudes vastava teate esitamisest töötukassale. 30-kalendripäevase tähtaja eesmärgiks on võimaldada töötukassal leida lahendusi kollektiivse ülesütlemisega seonduvatele tööhõiveprobleemidele.

Töötukassa nõustas Estonian Airist koondatavaid töötajaid telefoni teel, teavitades neid seadusega tagatud hüvitistest, uue töö leidmise võimalustest ning töötukassa teenustest, mida on võimalik pakkuda selleks, et toetada uue töö leidmist.

Samuti korraldas töötukassa 2. detsembril Estonian Air töötajatele teavitusürituse, kus osales umbes 150 töötajat. Kuna ettevõttel ei ole tööd pakkuda ega töötasu maksta, on töötajate huvides töösuhte lõpetamine võimalikult lühikese aja jooksul.