“Me otsisime juhti, kelle rahvusvaheline kogemus oleks ühendatud tugeva ärilise ja strateegilise tunnetusega ning kes suudab juhtida ettevõtet keerulises konkurentsikeskkonnas,” sõnas Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius ettevõtte teates.

Taskila sõnul väljus Estonian Air ajaloo suurimast kriisist tugevana, mis mõjutas kogu lennundust, ja on heal positsioonil äri laiendamiseks. „Me alustame liinivõrgustiku arendamisega, et pakkuda senisest rohkem otseühendusi Eestist ja Eestisse. Et olla oma tegevuses edukad, peame saama paremateks kuulajateks ja tegutsema mõistlikult, et hoida tasakaalu ootuste ja reaalsete võimaluste vahel,” ütles ta.

“Me alustame uue Estonian Airi rajamisega juba täna, käivitades projekti “Minu Estonian Air”. Projekt annab meie töötajatele, klientidele, omanikele ja partneritele võimaluse osaleda meie endi tulevikulennufirma kujundamisel,” lisas Taskila.

Tero Taskilal on ligi 14-aastane kogemus lennunduse võtmevaldkondades, nagu kommerts- ja strateegiline juhtimine. Ta on üks juhtivatest lennundusekspertidest maailmas strateegia küsimustes ning nõutud kõneleja konverentsidel, seminaridel ja ülikoolides strateegia ning kommertsteemadel.

Taskila annab regulaarselt loenguid juhtimise ja strateegia arendamise vallas Saksamaa, Suurbritannia ja Lähis-Ida ülikoolides.

36-aastane Taskila alustas oma lennundusalast karjääri Finnairis, töötades maapealses teeninduses, IT-s, liinivõrgu planeerimises, suundudes sealt edasi vanemkonsultandiks firmasse Lufthansa Consulting. Enne Estonian Airiga liitumist töötas ta viis aastat juhtivatel positsioonidel Lähis-Ida ja Euroopa lennufirmades, nagu Qatar Airways, Gulf Air ja AirBaltic.