Reisijate arv Kiievi ja Londoni liinil võrreldes eelmise aasta jaanuariga suurenes ligi kaks korda, reisijaid on märgatavalt enam ka Tallinna — Vilniuse liinil, teatas Delfile Estonian Airi infojuht.

Nii Kiievi kui ka Vilniuse liini teenindas Estonian Airi eelmise aasta jaanuaris 48-kohalise lennukiga Fokker 50, seega on üleminek 113-kohalisele Boeingule end ka neil liinidel reisijate arvu kasvu arvestades õigustanud.

Estonian Air teenindab nii liini- kui ka tellimuslende lennukitega Boeing 737-500.

Kõige enam, 7967 reisijat vedas Estonian Air Kopenhaageni liinil, 75 protsenti klientidest kolmel edasi-tagasi lennul tööpäevadel ja kahel lennul päevas nädalavahetusel, kasutavad võimalust jätkulendudeks Kopenhaageni kaudu. Kõige suurem keskmine täituvus (76 protsenti) oli Londoni liinil.

Estonian Airi presidendi Erki Urva sõnul on jaanuari reisijate arvu kasvu peamiseks põhjuseks eelmisel aastal muudetud hinnastruktuur, mis on teinud lendamise kättesaadavaks enamikule Eesti elanikest. Samuti on üks jaanuari edu põhjuseid ka edukas piletimüük Estonian Airi 12. sünnipäeval, kui ühe päevaga müüdi üle 6000 pileti hinnaga 1200 krooni edasi-tagasi lennu eest.

Jaanuaris tegi Estonian Air ka 26 tellimuslendu ja teenindas neil 1895 klienti, suurim klient oli Austriasse suusareise korraldav Alpiexpress. Samuti tellis Estonian Airilt lennuki Vabariigi Presidendi Kantselei presidendi riigivisiidiks Küprose Vabariiki.

Veebruari alguses alustas lende Estonian Airi kõige uuem Boeing registritähisega ES-ABH, mis veebruaris ja märtsis asendab põhjalikku tehnohooldust läbivaid esimesi Boeinguid Koit (ES-ABC) ja Hämarik (ES-ABD).

Eelmisel aastal ületas Estonian Airi reisijate arv esmakordselt 400 000 piiri.