Lennufirma presidendi Erki Urva hinnangul on tegemist firma jaoks kõigi aegade edukaima aastaga.

85 protsenti käibest moodustasid liinilennud, 6 protsenti tellimuslennud, 3 protsenti kauba-ja postivedu ning 6 protsenti muud teenused, teatas Delfile Estonian Airi infojuht.

Estonian Air teenindas 2002. aastal reisijaid üheksal liinlennul. Liinilendude reisijate arv suurenes eelmisel aastal üheksa protsenti ning tellimuslendude reisijate arv 16 protsenti. Kokku lendas Estonian Airiga 320 000 reisijat.

Liinilendudest suurenes reisijate arv kõige enam Londoni liinil (30 protsenti) ja Moskva liinil (23 protsenti), ligi 10protsendiline kasv oli ka Frankfurti, Hamburgi ja Kopenhaageni liinidel.

Estonian Airi 2002. aasta majandustulemused ületasid seatud eesmärke. Kasumi suurenemisele aitasid lisaks planeeritust suuremale reisijate arvule ning lennukite keskmise täituvuse kasvule kaasa ka soodne USA dollari kurss, lennukikütuse hind, edukad turundusmeetmed ning kulude kokkuhoid.

Reisijate arvu suurenemisele ning efektiivsuse kasvule aitas kaasa ka muudatus lennukipargis, mille käigus vahetati üks 48-kohaline Fokker 50 tüüpi lennuk välja täiendava 107-kohalise Boeing 737-500 tüüpi lennuki vastu. Nüüdsest teenindab reisijaid kolm Boeing 737-500 ja üks Fokker 50.