ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on uue finantseerimisettevõtte eesmärgiks laiendada ETK püsiklientidele pakutavate teenuste valikut, teatas ettevõte.

„Usun, et suudame teenustevaliku laiendamisega pakkuda Säästukaardi kliendile mitmeid lisaväärtusi, mis suurendavad ühest küljest nii kaardi kasutusotstarvet kui ka klientide mugavust erinevate igapäevaste tehingute sooritamisel. Säästukaardi omanikele mõeldud esimeste finantstoodetega tuleme praeguse kava kohaselt turule aasta lõpus,“ ütles Kusmin.

Ta lisas, et kui siiani on jaekaupmehed piirdunud teenuse ostmisega pankadelt, kelle pakutavad kaarditeenused on kallid ja teenuste valik suhteliselt piiratud, siis ETK Finantsi puhul on tegemist ettevõttega, kus jaekaupmees hakkab ise oma klientidele erinevaid finantseerimisteenuseid pakkuma. „Teatavat analoogi võib tõmmata arenenud turgudega, kus kõik suuremad kaupmehed, teiste hulgas Tesco ja Wal-Mart, on oma erinevate finantstoodete pakkumisega turul,“ sõnas Kusmin.

COFI ja ETK Finantsi nõukogu esimees Priit Põldoja usub, et uued pakutavad finantstooted rikastavad turgu ning aitavad ümber kirjutada seni suhteliselt pangakeskset ärimudelit. „ETK Finantsi eesmärk on pakkuda eraisikutele lihtsaid, paindlikke ja igapäevaeluks vajalikke finantstooteid, olles ise kliendi ja ostukoha lähedal. Säästukaardist plaanime välja arendada tarbijale soodsa ja mugava makse- ning finantseerimisvahendi,“ rääkis Põldoja.

Põldoja ütles, et näeb tulevikus ETK rolli kasvu kohaliku elu edendaja ning erinevate teenuste pakkujana. „ETK kauplused täidavad minu hinnangul juba praegu väga paljudes asulates kohalike tõmbekeskuste rolli. Samal ajal kui Eesti suuremad pangad on oma kontorite ja sularahaautomaatide arvu maapiirkondades vähendanud, on Tarbijate Ühistute kauplused valdavas osas Eesti linnades ja külades esindatud,“ rääkis Põldoja.

ETK osalus uues ettevõttes on 53,7 ja COFI oslaus 46,3 protsenti.