Kui tavaliselt registreerivad Seesami kliendid tööpäevas umbes 50-55 kahjujuhtumit, siis viimastel aastatel on see number jõulupühade järgselt küündinud koguni 100 lähedale.

“Alates 23. detsembrist on inimesed üle Eesti teel oma lähedaste juurde ning kiirustamas poodidesse veel viimaseid kingitusi ja söögipoolist ostma. See tähendab paraku, et kindlustusel on sel ajal käed tööd täis. Kiirustades hajub nii autojuhtide kui ka jalakäijate valvsus ning kukkumised, plekimõlkimised ja muud kahjud on kerged juhtuma,“ rääkis kindlustuse kahjukäsitlusjuht Ly Jõhvik.

Jõulupühade ajal tegeleb Seesam kõige rohkem liikluskindlustuse- kasko- ja õnnetuskindlustusjuhtumitega.

Jõulud on tegus aeg ka varastele. „Ettevaatlik tasuks olla sotsiaalmeedias info jagamisega, kuna ka pahatahtlikud inimesed võivad teada saada, millal ja kui kauaks kogu pere jõulupuhkusele läheb ning kodu järelvalveta jääb. Kodust pikemaks ajaks lahkudes peaks kindlaks tegema, et aknad ja uksed on korralikult suletud, elektriseadmed välja lülitatud ning ka vesi külmumise või veeavariide ärahoidmiseks kinni keeratud,“ sõnas Jõhvik.

Tähelepanelik tuleks olla ka auto juurest lahkudes, et uksed saaks kindlalt lukku ning autos ei jääks varastele nähtavale kohale erinevaid ahvatlusi.

„Mida vähem uhked jõuluostud autoaknast nähtavad on, seda kindlam võib olla, et need jõuavad ka kuuse alla uut omanikku rõõmustama. Samuti tasub väärisesemed peita ning autouste sulgumises veenduda siis, kui külla lähete ning pühendate oma tähelepanu ülejäänud õhtuks jõuluroogadele ja jõulusalmidele – nii on tõenäolisem, et peolt lahkudes ei oota teid autosse jõudes ebameeldiv üllatus,“ andis Jõhvik soovitusi muretuks jõuluperioodiks.