„Väga suuri probleeme ma Eestis ei näe, kuid ma toon välja selle, et väga raske on eriti väljaspool Tallinna saada inimesi tootvale tööle. Meie tegutseme peamiselt Pärnumaal,“ rääkis EY Eesti Aasta Ettevõtja, AS Wendre omanik Peter Hunt. 

„Kõik ei saa olla IT-eksperdid ning ei saa selleks. Probleem on eriti noorte inimeste väljavool. Riigi tulude katteks soovitan mõelda progressiivsele tulumaksule. See jutt võib-olla ei meeldi kõigile, kuid see tuleb niikuinii, et rahastada riigi vajadusi. Solidaarusus on mõistlik," lisas ta. 

Täna Nordic Hotel Forumis toimuval EY Eesti Aasta Ettevõtjate ümarlaual osalevad aasta ettevõtja tiitlivõitjad läbi aegade: Jaan Puusaag, Indrek Sepp, Peter Hunt, Taavi Kotka, Priit Alamäe, Ruth Oltjer, Priit Rebane ning Eesti Aasta Ettevõtja 2014 Jüri Raidla, kes on ka ümarlaua moderaator. Valitsuse esindajatena saavad sõna ettevõtlusminister Urve Palo ning majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Ümarlaua eesmärgiks on ettevõtjate pilgu läbi tõsta esile Eesti majandusedu takistavad peamised probleemkohad ja pakkuda neile lahendusi. 

Taust: 

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2015 konkursile on oodatud kuni 10. augustini kandideerima ettevõtete omanikud või omanikest juhid, kelle ettevõtted on turul tegutsenud üle kolme aasta, kus töötab vähemalt 10 inimest ning mille 2014. aasta käive on alates 2 miljonist eurost. 

Konkurss kulmineerub 5. novembril Kultuurikatlas toimuva piduliku galaõhtusöögiga, kus president Toomas Hendrik Ilves kuulutab välja EY Eesti Aasta Ettevõtja 2015 tiitlivõitja ning selgub ka ettevõtja elutööpreemia saaja.

Algselt USAs laineid löönud Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year konkursist on tänaseks välja kasvanud rahvusvaheline ettevõtmine ja maailmas antakse auhinnad üle igal aastal 145 linnas ja 60 riigis — igas riigis saab tiitli „Aasta Ettevõtja“ inimene, kes on võtnud ette ja muutnud maailma läbi ettevõtluse. Eestis toimub konkurss tänavu kaheksandat korda.