Leping, mis saab allkirjad kaitseväe juhatajalt Riho Terraselt ning Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu juhilt Jüri Käolt, rõhutab vajadust kodanike osalemiseks riigikaitses, seisab tööandjate teates.

Leppe allkirjastamine väljendab liidu teatel tööandjate tahet ja tuge soodustada oma töötajatest reservväelaste tegevust. Konkreetselt tähendab see näiteks palga säilitamist reservõppekogunemiste ajaks.

Lisaks kaitseväe juhatajale ning Eesti esinduslikeima tööandjate ühenduse juhile annavad lepingule allkirjad ka kaitseminister Sven Mikser ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja volikogu juht Toomas Luman.

Tööandjate keskliidu volikogu esimehe Jüri Käo kinnitusel tagab Eesti riigi olulisima ülesande - meie rahva ja keele säilimise - üksnes võimalus turvalises õhkkonnas parema elujärje nimel töötada.

"Julgeolekuolukord teeb täna igaühele muret. Me allkirjastame hea tahte lepingu, et näidata eeskuju ja kutsuda üles kõiki Eesti tööandjaid mõistma oma rolli ja vastutust meie ühise turvalisuse tagamisel," kinnitas Käo.

Iseäranis puudutab lepe töötajaid, kes osalevad reservväelastena Eesti ajaloo suurimal, järgmise aasta mais toimuval õppusel Siil 2015. Reservõppekogunemisele saabub siis 12 000 reservväelast, kaitseväelast, kaitseliitlast ning ajateenistujat.