Juhatuse kõige suurem ootus on viia läbi edukas riigireform, et meie riiki juhitaks oskuslikult ning eesmärgipäraselt. Rõhutati vajadust juhtida riigi kuvandit süsteemselt ja peeti ohtlikuks tutvustada Eestit maailmas ainult ühe sektori kaudu.

Jätkuvalt paneb ettevõtjaid muretsema tööjõu olukord, seda mitte ainult IT-sektoris, vaid laiemalt nii teenindusvaldkonnas kui ka tööstuses. Uute turgude haaramine vajab ettevõtjate hinnangul jätkuvalt riigi tuge ja veelgi jõulisemat ja laiemat riigi tutvustamist.

Riigihalduse minister Arto Aas andis ülevaate haldus- ja riigireformi hetkeseisust. Arutelu käigus tõdeti, et reformid, mis aitavad halduskoormust ja bürokraatiat vähendada, aitavad kaasa ka eduka haldusreformi elluviimisele.

Kaubanduskoja juhatus toetas vajadust haldusreformiga valitsuses kokkulepitud tempos edasi liikuda ja avaldas lootust, et põhimõttelised kokkulepped, mis on reformi eelduseks, ka peavad ja koalitsioon on selle, Eesti jaoks nii olulise teema puhul üksmeelne.

Samuti leiti, et riigireformi ühe osana algatatud ettevõtluse tugistruktuuride ümberkorraldamine, mida veab ettevõtlusminister, on liikunud õiges suunas, kuid sellega seoses on veel palju lahtiseid küsimusi.

Kaubanduskoja juhatusse kuuluvad Robert Kitt (Swedbank AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Gunnar Kraft (Sangar AS), Oliver Väärtnõu (Cybernetica AS), Meelis Milder (Baltika AS), Väino Kaldoja (Silberauto AS), Sven Mats (Matek AS), Toomas Lepp (Tarmetec OÜ), Veljo Ipits (Salvest AS), Andres Järving (NG Investeeringud), Feliks Mägus (Nordic Hotels OÜ), Neinar Seli (Estiko AS), Jaan Toots (U.S. Real Estate OÜ), Enn Veskimägi (Standard AS). Juhatuse esimees on Toomas Luman (Nordic Contractors AS).