Ettevõtjate sõnul on uuel valitsusel eeloleval aastal lahendamist vajavaid probleeme palju, vahendas Aktuaalne kaamera. Paljud neist loodavad tulumaksu alandamise jätkumist ning seda, et riik sekkuks majandusse nii vähe kui võimalik.

Transiidiettevõtjad peavad riigi sekkumist siiski tähtsamaks ning loodavad, et uus valitsus peab oluliseks investeeringuid infrastruktuuri.

Transiidieksperdi Raivo Vare sõnul on olulisemaks objektideks Narva sild, Koidula piirijaam ning sadamad. Kõigi objektide osas pidas ta määravaks kooskõlastust Venemaaga. Vare sõnul peaks nende strateegiliste küsimustega tegelema asjasse puutuvatest ministritest koosnev komisjon.

Aktsiaseltsi Kalev juhataja Oliver Kruuda peab tähtsaks seda, et hoitaks kinni lubadusest alandada tulumaksu. Samuti vajavad tema hinnangul parandamist valimiste eel Venemaaga keeruliseks aetud suhted.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul valitseb tööjõuturul suur puudus tehnikainseneridest, mistõttu peaks kindlasti suurendama investeeringuid haridusse. Lisaks pidas ta vajalikuks Eesti energiasüsteemide ühendamist Põhja- ja Lääne-Euroopaga.

Tööandjate keskliidu soovideks olid korraliku ülejäägiga eelarve, aktiivsem välistööjõu kaasamine, tulumaksumäära alandamine ja haridussüsteemi muutmine.