"Pretsedendi loomisest saab rääkida alles siis, kui kõrgeim kohus on oma otsuse langetanud ning nimetatud otsus on jõustunud. Seega ei saa öelda, et AS Eesti Statoil on vaidluse võitnud, samuti ei tulene jõustumata kohtuotsusest linnale mingeid kohustusi," rääkis ettevõtlusameti juht.

"Müügimaksu määruse koostamisel arvestati ka aktsiisidirektiivi nõudega, mille kohaselt on aktsiisikaupade maksustamine lubatud üksnes tingimusel, et sellisel maksul on erieesmärk. Tallinna müügimaksul on erieesmärk ning meie hinnangul on see erieesmärk kooskõlas ka aktsiisidirektiiviga," lisas Jürgenson.

Kohtuotsuse ning kaebuse sisu ei saa ettevõtlusamet kommenteerida, kuna kohtuasi on kuulutatud kinniseks seoses maksu- ja ärisaladusega.

"Alkoholi tootjad ei ole ettevõtlusameti poole pöördunud seoses võimaliku alkoholi maksust vabastamisega. Juhime tähelepanu sellele, et müügimaksu makstakse tehingutelt, mis tehakse füüsiliste isikutega. Tootjad ei ole üldjuhul maksukohustuslased, kuna nemad teevad tehinguid juriidiliste isikutega," kinnitas Jürgenson.