"Ei tooda me laiatarbekaupa, ei õlut, ei leiba ja tänu sellele, et enamik meie toodangust, ümardatuna suisa 100 protsenti, tegelikult karvavõrra alla, läheb kõik ekspordiks, siis Eestis meid nii palju ei tunta," sõnas Töyryvuo Delfile.

Küll tuntakse ettevõtet Keilas ja Haapsalus, kus ettevõte annab tööd kokku üle 1100 inimesele.

Ettevõte sai Töyryvuo sõnul Eestis alguse paarkümmend aastat tagasi Harju Elektri väikese tootmisüksusena Soome ettevõttele allhanketeenust pakkuva ettevõttena. 2002. aastal ostis seesma Soome ettevõte, kes oli vahepeal noteeritud Helsingi börsil ning hakanud kandma nime PKC Group, Harju Elektri tootmisüksuse välja.

"Pärast seda me jätkasime mõnda aega allhanketeenuse pakkujana ja üle kahe aasta oleme juba täisärimudelil põhinev ettevõte, kes tarnib juhtmeköidiseid Euroopa väga suurtele autotööstustele."

Suurimad ettevõtted, kellele PKC Eesti tarnib on Scania ja Volvo, põllumajandusega seotud ettevõtetest John Deere, Valtra.

Töyryvuo sõnul on PKC Eesti tegevus mõjutatud selgelt Euroopa majandusest. "Kui majanduses on raske, lükatakse transpordivahendite soetamist edasi. Kui majanduses tervikuna läheb paremini, siis on inimesed julgemad ja ka müük kasvab," sõnas ta.

Majanduslangus puudutas ka PKC Eestit tugevalt, kuid õpetas samal ajal ning Töyryvuo sõnul tuldi sellest targemana välja. Ühe märksõnana, mida kõrva taha pandi, nimetas ta efektiivsust. "Tuleb osata protsesse efektiivistada ja targalt investeerida ning samal ajal ka kuluefektiivne olla," selgitas ta.

"Vahel on hea uljas olla ning riske võtta, aga teinekord ei tee ettevaatlikkus ka halba," lisas ta.

Praeguses majandussituatsioonis on ettevõttes saavutatud teatud stabiilsus. "Ei ole põhjust optimismiks, aga stabiilsus on saavutatud ja me tunneme ennast kindlalt," ütles Töyryvuo.