Pärnita juhtimisel soovib Eesti suurim erarakenduskõrgkool pakkuda veelgi enam kaasaegse tööturu vajadustele vastavat praktilist haridust.

Uue rektori kinnitusel on tema juhtimisel kooli sihiks rahvusvahelisel tööturul kõrge konkurentsivõimega oma ala tippude koolitamine.

“Kõrgkoolidel tuleb ajaga ja tööturu vajadustega kaasas käia ning asetada ennast rohkem tööandja kingadesse,” rõhutas Pärnits veelgi praktilisema ja kaasaegsema kõrghariduse vajalikkust ning pidevalt suureneva koostöö olulisust erasektoriga nii õppekavade koostamisel kui õpilaste praktikavõimaluste loomisel.

Tema sõnul on oluline võimaldada õppimist töötegemise kõrvalt, mistõttu soovib ta EEK-is varasemast veelgi enam soodustada teoreetiliste teadmiste ja praktilise kogemuse käsikäes omandamist. “Ettevõtjana palkaks ma igal juhul pigem inimese, kes on kooli kõrvalt tööd rüganud, sest ta on reeglina sotsiaalselt küpsem ja iseseisva tööga harjunud,” märkis Pärnits.

Koolis saab hakata õppima start-up ettevõtlust

Pärnits tõi EEK-is toimuvate uuendustena välja, et sügisest saavad esimesed õpilased alustada sellistel uutel ja kaasaegsetel erialadel nagu start-up ettevõtlus ja arvutimängude disain.

Lisaks pakub EEK rakenduskõrgharidust finantsjuhtimise, logistika, personalijuhtimise, turunduse, veebitehnoloogiate ja graafilise disaini erialadel ning magistriõpet inimressursside juhtimise ja ettevõtte finantsjuhtimise alal.

Kooli senine rektor Krista Tuulik oli ametis 2010. aastast ning asus ametiaja lõppedes tööle innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory tehnoloogiasiirde juhina.

Ülo Pärnits (PhD) on 20 tütar- ja sidusettevõtet koondava Mainor Grupi looja, suuromanik ning juht alates 1979. aastast. Ta oli üks ajalehe Äripäeva asutajatest, üks Koonderakonna asutajatest ning on tuntud uuenduslike majandusideede maaletoojana Eesti taasiseseisvumisest alates.

1992. aastal asutatud Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor pakub ärinduse, loomemajanduse ja IT-ettevõtluse alast haridust rakenduskõrghariduse ja magistriõppe tasemel.

Koolis õpib üle 1600 üliõpilase ning koolil on üle 5000 vilistlase.