„Ka tänasel kabinetiistungil arutasime seda teemat põgusalt ja ma ütlesin, et minu seiskoht võrreldes koalitsiooniläbirääkimiste laua taga räägituga, ei ole muutunud,“ ütles Palo.

Peaminister Taavi Rõivas lausus Eesti Päevalehele antud intervjuus, et majutusteenuste käibemakseerisuse vastu olev Urve Palo oli otsuse kokkuleppimise juures ja oleks võinud läbirääkimistel selle teema tõstatada.

Palo kinnitas, et majutusteenusele käibemaksu erisuse kaotamine ei ole tema hinnangul mõistlik. „Kõik arenenud riigid jälgivad väga hoolega hinnataseme kõikumisi ning me ei konkureeri mitte ainult Baltikumiga, vaid kogu Euroopaga,“ lausus ta.

Turistide arv Venemaal on käesoleva aasta jaanuaris-veebruaris 44% väiksem kui aasta tagasi. Soome turu vastav langus on 3%. Selleks, et kompenseerida vähenenud turistide voogu, tuleb meil maksude tõstmise asemel panustada turistide Eestisse toomisesse, rääkis Palo. „Selleks paigutame veel miljon eurot toetamaks kampaaniat „Puhka Eestis“, aga ainult turundusest ei aita, siia peab taha tulema ka konkurentsivõimeline hind. Euroopa Liidus on vaid kolmes riigis käibemaksumäär majutusteenustele ja üldine käibemaksumäär võrdsed – need on Suurbritannia, Taani ja Sloveenia,“ lausus Palo.

„Lisaks oleme kokku leppinud, et loome nüüdisaegse konverentsi- ja messikeskuse. Kui me saaks selle ükskord tehtud, siis see tooks aastas 20 000 lisaturisti, 400 uut töökohta ja 20 miljonit eurot lisatulu ehk sama summa, mis loodetakse praegu käibemaksuerisuse kaotamiselt saada,“ rääkis Palo.

Palo sõnutsi tegi ta taristuministrina sellega juba algust ning esimesed läbirääkimised Tallinna linna, Tallinna Sadama ja Hard Rockiga peetud. „Me jõudsime päris kaugele. Riik peaks olema valmis sinna panema omaosaluse investeerimistoetuse näol. Täna näeme, et see võiks olla eelkõige linnahalli kordategemise projekt, et saaks korda ka mereääre,“ selgitas Palo.