Eesti suuremate linnade ja EASi korraldatava Ettevõtlusnädal 2008 raames leiab Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ning mitmes väiksemas paigas aset rohkelt üritusi, kus antakse infot ettevõtlusega alustamise võimaluste kohta ning jagatakse juba tegutsevate ettevõtjate ärikogemusi, teatas EAS.

EASi ettevõtlusteadlikkuse koordinaatori Mehis Pärna sõnul näitavad uuringud, et Eesti inimesed on vähem ettevõtlikud kui eurooplased keskmiselt. „Üle 40% Eesti elanikest pole isegi mõelnud oma ettevõtte asutamise peale,“ selgitas Pärn.

„Seepärast ongi Ettevõtlusnädal 2008 ürituste eesmärgiks julgustada inimesi ettevõtlusega alustama ning juba tegutsevaid ettevõtteid oma tegevust edasi arendama. Kuna Eesti majanduskeskkond on hetkel suurte muutuste faasis, on ka Ettevõtlusnädala selleaastaseks tunnussõnaks „Muutused“. Just praegu on õige aeg muuta ennast ning oma ettevõtet, et tagada pikaajaline konkurentsivõime ning edu.“
Euroopa Sotsiaalfondist kaasrahastatava Ettevõtlusnädal 2008 raames toimub Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas rohkem kui 130 seminari, koolitust, foorumit, viktoriini, ettevõtete külastust jm üritust. Tartu, Pärnus ja Narvas kestavad ettevõtlusnädala üritused esmaspäevast reedeni, Tallinnas on tegevused kontsentreeritud kolmapäevale ja neljapäevale.


Narvas peetakse nädala jooksul seminar uute ideede ja lahenduste leidmisest äris, räägitakse riiklikest toetusvõimalustest ettevõtlusega alustamisel ning ettevõtlike noorte ideede finantseerimisest, tutvustakse klastrite kasutegureid, Narva ja Ivangorodi uusi turismitooteid ning peetakse õpilasfirmade laata. Pärnus korraldatakse noorte ettevõtluskonverents, tunnustatakse maakonna parimaid firmasid, koolitatakse mittetulundusühinguid ettevõtluse alal, korraldatakse ettevõtluspäevad Vändras, Tõstamaal ja Häädemeestel ning peetakse jalgpallimatš maakonna ettevõtjate ja avaliku sektori vahel.



Tartu on ettevõtlusnädala üritused jaganud erinevate teemade vahel. Kui esmaspäeval räägitakse muutuvast ärikeskkonnast, siis teisipäeval ettevõtlusega alustamisest, kolmapäeval aga koolitatakse juba tegutsevaid ettevõtteid, neljapäeval on jutuks tehnoloogilised uuendused ning reedel rahvusvaheline ettevõtlus.



Tallinna ettevõtluspäeva üritused 8. ja 9. oktoobril hõlmavad noortekonverentsi, ärisimulatsiooni, tulevikutooteid, disaini ja innovatsiooni käsitlevaid seminare ning maksude ja intellektuaalse omandi alaseid koolitusi. Eestis sündinud globaalsed ettevõtted jagavad oma kogemusi välisturgudel läbilöömiseks ning tuntud ettevõtjad Raivo Hein, Jüri Makarov ja August Kull arutlevad hommikufoorumil ettevõtluse võlude ja valude üle. Tallinna Ettevõtluspäeva lõpetab ettevõtlusauhindade kätteandmine kuues kategoorias.



Täpsemat infot Ettevõtlusnädal 2008 ürituste ja neile registreerumise kohta saab veebilehelt www.eas.ee/ettevotlusnadal. Kõik üritused on osalejatele tasuta.