Võrreldes 2013. aasta I kvartaliga suurenes kogukasum enamikul tegevusaladel.

Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim ehitus-, kinnisvara-, veondus- ja laondusettevõtted. Kogukasumis suurima osatähtsusega töötleva tööstuse kasum kasvas 2%, seda eelkõige toiduainetööstuse ja põhiliselt ekspordile suunatud puidu- ja metalltoodete tööstuse kasumi suurenemise tõttu.

Ettevõtted müüsid 2014. aasta I kvartalis kaupu ja teenuseid 11,8 miljardi euro eest, mis oli 2% vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kogu ettevõtluse müügitulus kõige suuremat osatähtsust omavate kaubandus- ja töötleva tööstuse ettevõtete müügitulu kasvas 1%. Enim ehk kolmandiku suurenes aastaga müügitulu arvutite, tarbeesemete ja kodutarvete parandamise tegevusalal.

Ettevõtete kulud vähenesid 2013. aasta I kvartaliga võrreldes 3%. Tööjõukulud suurenesid 8%. Tööga hõivatud isikute ja töötatud tundide arv suurenes vastavalt 1% ja 4%. Ettevõtlussektori tööviljakus puhta lisandväärtuse alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 5200 eurot kvartalis, mis oli 2013. aasta I kvartaliga võrreldes 7% suurem.

Ettevõtted investeerisid 2014. aasta I kvartalis 537 miljonit eurot, mis oli 3% rohkem kui eelmise aasta samal ajal. Investeeriti peamiselt masinatesse ja seadmetesse, transpordivahenditesse ning ehitistesse. Suuremad investeerijad olid energia-, veondus- ja laondus- ning põllumajandusettevõtted, kes tegid kokku üle poole ettevõtete koguinvesteeringutest. Võrreldes 2013. aasta I kvartaliga suurenesid investeeringud masinatesse ja seadmetesse, transpordivahenditesse ning ehitiste soetamisse. Ülejäänud investeeringud vähenesid – neist enim investeeringud maasse.