Põhilisteks asukohtadeks, kus täna neid ehitatakse on Tallinna äärelinna ja Tallinna lähiümbruses suuremate magistraalide piirkond, kuhu on võimalik hõlpsasti ligi pääseda ka suuremate veokitega.

Väga palju küsitakse stock office’i tüüpi üüripindu Tallinna kesklinnas, kuid just siin neid pole. Kesklinn seab seda tüüpi ärikinnisvarale omad piirangud: maa on liiga kallis, et seda tüüpi üüripindu ehitada, vaba maad on vähe ja ligipääs suurte veokitega on raskendatud.

Kvaliteetset büroopinda soovitakse õiglaselt paigas hinna ja kvaliteedi suhtega, kuhu saaks kohe sisse kolida. Tallinna kesklinna piirkonda on tulekul palju kvaliteetsete üüripindadega uusarendusi, kuid hetkel aktiivselt uusi pindu otsivate klientide jaoks on osade projektide valmimise ooteaeg liiga pikk.

Hinna ja kvaliteedi tasakaal sõltub paljuski piirkonnast ja üürniku ootustest. Üldiselt võiks Tallinna kesklinnas asuva kvaliteetse büroopinna üürihind olla 14 euro kandis ja samasuguse Mustamäe pinna hind 10-11 eurot ruutmeetri kohta kuus.

Midagi üllatavat äripindade üüriturul praegu pole, kui mitte arvestada ettevõtete suurt aktiivsust uute üüripindade otsingul. Tavapäraselt on suvekuud ärikinnisvara sektoris muust ajast vaiksemad. Võib-olla on praegune aktiivsus seotud sellega, et uusi arendusi on palju peale tulemas.

Kesklinnas on pakkumist ja nõudlust ning see on enam-vähem tasakaalus. Kus on nõudlust olnud rohkem, sinna on uusi üüripindu juurde ehitatud. Kesklinnast väljaspool on nii üüripindu kui ka nõudlust vähem.

Ärikinnisvara üüriturg on selgelt Tallinna-keskne, mis tähendab, et suurem osa nii üüripindadest kui ka üürnikest on koondunud Tallinna ja Tallinna lähivaldadesse.

Tallinna, Tartu, Pärnu ja muude väiksemate kohtade üürihinnad erinevad kordades. Kui ettevõtted maapiirkondades tegevuse lõpetavad ja oma esindusi sulgevad, tähendab see sageli seda, et uut üürnikku on üliraske leida ning sageli jäävad sellised suhteliselt käidavates kohtades asuvad üüripinnad väga pikaks ajaks tühjaks