Kella 11 paiku sättis neli autot ennast Haapsalu kaubanduskeskuse parklasse Swedbanki peaukse ette. Väikebussist astusid maja ette kaks musta riietatud meest, mõlemal automaat rinnal, kirjutab Lääne Elu.

Politseiautost väljunud mehed võtsid panga peaukse valve alla ja siis avanes G4S sularahakeskuse furgoonauto tagumine luuk ning sealt pandi tavalise kaubakäru peale umbes poole kuupmeetri suurune raske pakk, mis panka kärutati.

Paarikümne minutiga oli operatsioon läbi. Mehed istusid autodesse ja kolonn võttis kursi SEB panga poole vanalinna. Seal käis raha panka viimine juba avalikkuse eest varjatult, sest panga tagakülge piirab kõrge plank.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et Haapsallu toodi eile euromünte ja see oli esimene suurem eurode toomine Haapsallu.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu ütles, et pangakontorite varustamine eurodega käib üle Eesti. Raha veetakse jaokaupa, kõike ühe korraga ei tooda.

Siilivaski sõnul tahab pank inimesi rahatoomise ajal võimalikult vähe häirida ja seetõttu mõnel pool pank oma tööd rahatoomise ajal ei katkesta.