Liidu presidendi Tiziana Codenotti ja peasekretäri Mariann Skari allkirjadega kirjas seisab, et Eesti valitsust tuleks õnnitleda oma kodanike tervise prioriteediks seadmise eest.

Carlsbergi ja Olvi juhid hoiatasid Eesti valitsust, et lahja alkoholi aktsiisi tõstmine võib neid sundida investeeringuid Eestis ümber hindama. Eurocare juhid märgivad oma kirjas, et see sõnum on vastuolus Carlsbergi sõnumiga murest alkoholi tekitatud kahju pärast, mida ettevõte on levitanud aastaid Euroopa alkoholi ja tervise foorumitel.

Eurocare'i juhtide sõnul peaksid Carslberg ja Olvi kui vastutustundlikud ettevõtted toetama alkoholipoliitikat riikides, kus nad opereerivad ning tunnustama valitsuste suveräänsust oma kodanike tervise kaitsmisel. "Riikide ähvardamine investeeringute väljatõmbamisega, kui nende tervishoiupoliitikad ei sobi teie eesmärkidega, on põlastusväärne taktika," seisab kirjas.

Eurocare'i kuulub 57 organisatsiooni 25 Euroopa riigist. Eestist on organisatsiooni liige Eesti Karskusliit, mille juht Lauri Beekmann on ka liidu asepresident.