Esimese kvartali kokkuvõttes kasvas aga Euroopa Liidu uute sõiduautode müük 8,4% jagu võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.

Autoturg tegi märtsis läbi tugeva tõusu peaaegu kõigis Euroopa riikides. Suurematel turgudel jäi tõus kõige tagasihoidlikumaks Itaalias (5,0%) ja Saksamaal (5,4%). Prantsusmaal kasvas müük 8,5%, Hispaanias 10% ja Suurbritannias koguni 17,7% võrra. Väga edukas märtsikuu vedas kõik suuremad turud plussi ka kvartali kokkuvõttes.

Kui Eesti uute sõiduautode müük oli märtsis 6% plussis, siis teistes Balti riikides jätkus tõus veelgi suurema tempoga. Leedus tegi autoturg 19% ja Lätis 21,9% hüppe. Meie põhjanaabritel aga jätkub raske seis majanduses ja see kajastus ka märtsis uute sõiduautode müügis, mis tõusis vaid 1,3% jagu. Seevastu Rootsis tegi automüük koguni 22,7% tõusu.

Loomulikult kasvas müük ka kõigil suurematel autotootjatel. Edetabeli tippu kroonis jätkuvalt Volkswageni Grupp, kellele järgnesid PSA Grupp, Renault, Ford, General Motors, BMW, Fiat, Daimler, Nissan, Toyota jt.