Vähemalt 3% on täna langenud Prantsusmaa, Kreeka (-7%), Venemaa, Šveitsi, Hispaania, Hollandi, Itaalia (-5%) ja Portugali aktsiaindeksid.

Eesti aktsiaturg tõusis Merko Ehituse tugevate tulemuste toel 0,3%. Läti aktsiaturg võttis juurde 0,03% ja Leedu oma andis ära -0,4%.

Laiaulatuslikust Stoxx Europe 600 indeksisse kuuluvast 600 ettevõtte aktsiatest langesid enam kui 580 hinnad. Viletsaid tulemusi jagus mitmesse tööstusharusse. Prantsusmaa suurpank Societe Generale ei suutnud tulemustega täita analüütikute ootuseid. Kaevandussektoris jäi jänni Rio Tinto ning kindlustusäris Zurich Insurance Group.

Investorid kardavad, et keskpangad on võimetud peatama maailmamajanduse aeglustumist. Nafta hinnalangus tõi madalamale naftatootjate aktsiaid.

„Raske on jääda optimistiks kui sind valatakse iga päev üle uute negatiivsete uudistega,“ ütles Robert W. Baird & Co. aktsiakaupleja Patrick Spencer Bloombergile. „Meelestatus on jube negatiivne. Krediidivahed on õhku lennanud, lisaks muretseme Deutsche Banki pärast. Kapitali on külluses, kuid ka muret on palju. Mängivad emotsioonid.“

Tänavu on juba Euroopa aktsiaturud langenud 17% ning teinud endale tee madalamale tasemele alates 2013. aasta oktoobrist.

Societe Generale aktsia hind kukkus täna 15%. See nakatas ka teiste Euroopa pankade aktsiaid. Nokia aktsia langes 1,7%, kuna ettevõtte käibeootused jäid nigelateks.